In de advent bereiden we ons voor op het Kerstfeest.
Tijdens drie vieringen werd het verhaal van de kerstengel Tikaï heel mooi uitgebeeld en werd door het grote kinderkoor prachtig gezongen.
Natuurlijk werden ook de kaarsen van de adventskrans aangestoken.
Gelukkig kon de kerstroute dit jaar op woensdagavond doorgaan. In een zachte motregen konden kinderen en hun broertjes/zusjes ouders en soms ook opa’s en oma’s
langs de werkplaats van Maria en Jozef, de heraut, Maria en Jozef op weg naar Bethlehem, de herbergier, de dansende engelen,  de herberg met poffertjes, de herders  en de schapen in het veld met de engel die de blijde boodschap brengt,de drie wijzen en kwamen ze bij de stal  waar ze het kindje Jezus konden bewonderen. Een beschermengel gaf hen nog wat mee om geluk te brengen en Vadertje Tijd was ook aanwezig op het laatste stuk naar school. Daar was heerlijke warme drank met een koekje en zorgde ook een koortje met begeleiding voor de mooie kerstsfeer.
Op vrijdagochtend was in alle groepen het kerstontbijt. Allerlei lekkers was door de kinderen meegebracht en in een goede sfeer werd dit opgegeten.
Soms onder het voorlezen van het kerstverhaal.
De ochtend werd gezamenlijk afgesloten met het aansteken van de vierde kaars en  een stemmige samenzang.

Meer foto’s van Kerst 2011 zijn te bekijken in het fotoalbum 2011 – 2012