De kerstroute was gepland, het draaiboek was klaar. Aan alles was gedacht. Zorgboerderijen in  Lelystad hadden hun medewerking toegezegd. Twee ezels, schapen en geiten zouden gebracht worden. De kribbe was door een vader met zijn zoon getimmerd. Een aantal ouders en het team van ’t Schrijverke had zich voorbereid op de rol die gespeeld moest worden. En toen begon het heel hard te regenen en gaf de buienradar voor het tijdstip van de kerstroute ook nog regen en natte sneeuw aan. Er werd gevreesd dat iedereen drijfnat zou worden. In overleg werd toen besloten om de kerstroute niet door te laten gaan. Dat was jammer, maar op de donderdagmiddag moest een beslissing genomen worden.
 
Maar gelukkig was daar op vrijdagochtend voor de kinderen in alle groepen een heel gezellig kerstontbijt. Na het ontbijt werd er voorgelezen, speelden kinderen spelletjes, werd er getekend en geknutseld.  Na de pauze voerde een aantal leerkrachten een heel leuk toneelspel op.
De kinderen genoten van het verhaal: “Geen stille nacht” waarin de herbergier moe was en wilde slapen.
Maar daar kwamen eerst een man en een vrouw die een slaapplaats kregen en vervolgens ook nog om een klein dekentje kwamen vragen. 
En telkens als de herbergier weer zijn ogen dicht wilde doen werd er weer op zijn deur geklopt. De herders, de drie koningen en engelen verstoorden zijn rust. De herbergier werd steeds humeuriger. Totdat hij hoorde dat er een klein kindje geboren was. De herbergier was helemaal vertederd, nam het kindje in zijn armen en had er zelfs moeite mee om het weer terug te geven aan de ouders; Jozef en Maria.
 
’t Schrijverke vierde een gezellige kerstfeest!

Meer foto’s staan in het fotoalbum