In het basisonderwijs hebben we al te maken (gehad) met schoolartsen, logopedie op school, schoolzwemmen en schoolmaatschappelijk werk. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft besloten dat hier vanaf komende maand een discipline aan toegevoegd gaat worden; de schoolkapper.

Schoolkapper 1 april001

Uit recent Zweeds onderzoek is namelijk gebleken dat haarlengte van grote invloed is op het concentratievermogen van kinderen (en volwassenen). Des te korter het haar, des te beter concentratie vast gehouden wordt. Verder blijkt dat kinderen met bruine en zwarte haren creatievere oplossingsmethodes kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk dan blonde kinderen. In de volwassenwereld geldt de ‘grijze-groep’ als minder creatief. Mogelijk één van de redenen dat deze groep volwassenen regelmatig naar de kleurspoeling grijpt. Voor de kinderen met blonde haren wordt derhalve ook de mogelijkheid geboden om hun haar van een andere (donkerdere) kleur te laten voorzien.

Vooralsnog kan er op vrijwillige basis gebruik gemaakt worden van de schoolkapper. Zoals het er nu naar uitziet wordt deze vrijblijvendheid vanaf het nieuwe schooljaar omgezet naar een verplichting voor alle kinderen. We houden u over de voortgang van deze plannen uiteraard op de hoogte.

Kinderen moeten dinsdagochtend 1 APRIL bij binnenkomst onderstaand strookje inleveren bij hun stamgroepleider. Ook wanneer zij niet gebruik maken van de schoolkapper.
Intekenen: wees er snel bij (vol=vol)
Aangezien de kapper meerdere scholen in de Boswijk toegewezen heeft gekregen, is zijn tijd beperkt.
Inschrijven moet dan ook snel gebeuren en wel middels onderstaand strookje.
Hierop kunt u of uw (blonde) kind ook aangeven of hij/zij gebruik wil maken van de mogelijkheid tot verven van het haar en het aantal centimeter haar wat verwijderd mag worden. Bijpunten is ook een optie, maar (is ook uit onderzoek gebleken) zal niet leiden tot significant betere concentratie bij uw kind.

Gratis – wel shampoo meenemen!
De schoolkapper zal volledig gefinancierd worden door de Overheid en kost de kinderen en u als ouder dus helemaal niets! In krappe financiële tijdens als deze, is dit een mooie meevaller lijkt ons zo. Ondanks dat deze service gratis is, worden de kinderen wel verwacht om eigen shampoo mee te nemen naar school. Het moet kosten-baten technisch immers ‘wel leuk blijven’.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet, namens het team,

Meester Maarten was de eerste klant van de dag

Schoolkapper 1 april002 Schoolkapper 1 april004 Schoolkapper 1 april003

Tja en dan heb je dus een hele grote groep kinderen en ouders/verzorgers die niet naar de datum kijken.

 

1 APRIL!!!!!!