Wie wil dat nou niet? In prachtige klederdracht een folkloristische dans doen bij een belangrijk ritueel? Je verbeelden dat je een jonkvrouw op een bal van Lodewijk de XIVe bent of gracieus zwieren op een hofdans? Uit je dak gaan met rock en roll, disco of salsa of een sierlijke bollywooddans uitvoeren.

Tijd en ruimte

Als afsluiting van het project Tijd en ruimte, waar alle groepen een aantal weken aan werkten, maakten de kinderen van katholieke Jenaplanschool kennis met dans, waarbij de nadruk lag op de geschiedenis van de dans wereldwijd. Hoe en op welke muziek danste men vroeger, hoe heeft zich dat ontwikkeld in de loop der jaren en hoe danst men vandaag de dag?

In klassikale workshops werkten de leerlingen aan een dansstuk voor de feestelijke eindpresentatie. Iedere groep maakte bovendien een perkamentrol met daarop de kenmerken uit de periode van de betreffende dansstijl.

Tijdslijn

Tijdens de eindpresentatie werden alle dansen in chronologische volgorde uitgevoerd en werden de perkamentrollen opgehangen aan een tijdslijn. Tot slot dansten alle groepen samen in een grote finale. Het project werd begeleid door “Dans in school”, een organisatie die op scholen in heel Nederland dansprojecten voor kinderen en jongeren verzorgt.

Meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum

Zie ook ’t Schrijverke in de media KLIK HIER