Vanuit Haarlem kwam Wim Bok 35 jaar geleden naar Lelystad om als meester te beginnen op de gloednieuwe school ’t Schrijverke.
En hij was een meester in hart en nieren.
Enthousiast  en met vooral veel liefde voor de kinderen stond hij jaren voor de klas.
Daarbij was hij ook heel actief bij alle activiteiten die plaatsvonden; zoals de familiefietstochten, het cabaret van ’t Schrijverke en tijdens de vieringen.
Toneelspelen was en is nog steeds zijn passie.
Daarom nam hij op 23 juni ook geheel in eigen stijl afscheid van onze school, waarvan hij vanwege zijn gezondheidsproblemen moet vertrekken.
Samen met zijn vrienden van toneelgroep ” Droog ” gaf hij twee middagvoorstellingen waar de kinderen actief bij betrokken werden. Het was een mooi spektakel om naar te kijken. Niet alleen de kinderen en het team genoten, maar ook aan Wim was te zien dat hij er plezier in had om op deze wijze zijn schoolloopbaan op ’t Schrijverke af te sluiten. Na de vrolijke noot nam Wim bij elke voorstelling  van de gelegenheid gebruik om de kinderen te bedanken voor de steun die hij gevoeld had  tijdens zijn behandelingen tegen kanker door het ontvangen van de kralen voor zijn Kanjerketting. Dat gaf hem kracht.
Hij kreeg een staande ovatie.
Dat deed hem en zijn aanwezige vrouw José en zijn kinderen zichtbaar goed.
Na schooltijd was er op het schoolplein een receptie waar oud-collega’s, oud-leerlingen, ouders, kinderen  en het team Wim letterlijk en figuurlijk in het zonnetje konden zetten. In de toespraken werden leuke en grappige herinneringen opgehaald.
In het dankwoord van Wim gaf hij aan met plezier terug te kijken op zijn tijd op ’t Schrijverke en ook dat voor hem, ondanks zijn ziekte,
het glas nog altijd halfvol is.

Wim, we wensen je een goed herstel en nemen jouw positieve uitstraling met ons mee.
Samen met jou proosten we op het leven.

De fotoreportage van het afscheid is te vinden in het fotoalbum of KLIK HIER

Afscheid Wim Bok